Imatge del perfil de Marina Rúbies Ballarín

Marina Rúbies Ballarín

Guionista | Analista de guió | Script

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Graduada en Comunicació i Periodisme Audiovisuals per la Universitat de Lleida, amb 15 matrícules d’honor. El seu treball de final de grau (també matrícula d’honor) analitza l’humor en televisió en comèdies d’animació estatunidenques d’horari de màxima audiència (2012-2019).

Cursa el màster professionalitzador en Escriptura del Guió Audiovisual de l’Associació de Guionistes de Catalunya, conjuntament amb la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida, on rep la beca d’excel·lència acadèmica.

He estat seleccionada al Laboratorio de Guion IsLABentura Canarias l’any 2022 per desenvolupar el projecte de llargmetratge Aniagua sota la tutorització d’Ana Sanz-Magallón. Dins del laboratori internacional, guanya el Premi a Millor Guió de Llargmetratge.

Elabora anàlisi de guió per a Filmarket Hub i és professora de l’assignatura Publicitat en anglès en el Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida.

És guionista i conductora del pòdcast Territori Creatiu de FiraTàrrega, mercat internacional d’arts escèniques, on parla amb artistes sobre el procés creatiu i les motivacions dels seus projectes desenvolupats en el programa que du el mateix nom.

Ha aplicat a la London Film School per estudiar un MA en Filmaking i emprendre així la seva carrera com a directora.

Dins del món de la comunicació, ha guanyat el guardó en Comunicació per l’elaboració i publicació d’un reportatge sobre la menopausa i el climateri en perspectiva de gènere per l’Associació Hera l’any 2022. També ha presentat taules rodones sobre l’humor i la comèdia en Lo Memefest (2021 i 2022) amb personalitats com Natza Farré, Mercè Sarrias, Júlia Cot i Òscar Andreu; a més a més de dos programes de La rostida, una batalla entre els còmics Manel Vidal i Marc Sarrats.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL