Imatge del perfil de Maria Ribera Salvador

Maria Ribera Salvador

Actriu | Directora | Guionista

DESCRIPCIÓ

Artista i psicòloga. Porta acompanyant grups en la pràctica del cos en moviment, la recerca i la creació des del 2003.

Ha treballat per diferents entitats socials i culturals, fundacions, escoles, ajuntaments amb projectes d’art comunitari que enllacen la formació i la transformació personal a través de l’art de la dansa. La inclusió social és un eix en els grups que condueix.

Ha investigat des de 2007 l’ús del llenguatge corporal i la participació del cos a l’aula durant la primera infància per a finalitats pedagògiques de currículum general i també com a vinculació de l’infant amb la dansa, com per exemple infants amb sordesa prematura i/o neuronal. Ha transmès i segueix transmetent aquest coneixement en una formació sobre aquest àmbit a mestres d’infantil, primària i professors de secundària.

Com a artista li agrada experimentar amb diversos llenguatges: corporal, plàstic i verbal. Des de 2008 presenta les seves peces personals de dansa on la seva recerca artística i la pràctica docent tenen com a node la relació entre fenòmens i persones, la natura i món humà, el tu i el jo, el nosaltres i el vosaltres. La improvisació instantània és un eix vertebral que li permet continuar fent-se preguntes. Mira de crear espais que permetin l’intercanvi, on les persones, les coses i els fenòmens es puguin trobar i relacionar-se i, en conseqüència transformar-se mútuament.

Va formar part de l’equip artístic del Festival Batecs de dansa a Manresa durant els anys 2018 i 2019, actualment donant suport a la programació i col·labora amb el Centre penitenciari Lledoners acompanyant un resident.

Després de ser mare, ha tornat a acompanyar persones individuals a trobar-se amb si mateixes, a poder connectar amb la bellesa, la veritat, l’alegria i el moviment que hi ha en el seu impuls vital.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL