Imatge del perfil de Maria Burgués

Maria Burgués

Guionista | Directora | Productora

DESCRIPCIÓ

​​Llicenciada en Comunicació i Indústries Culturals per la Universitat de Barcelona, el 2019 rep una beca de l’ECIB per a ​​estudiar el Màster en Producció i Distribució Cinematogràfica dirigit pel productor Paco Poch. Aviat comença a col·laborar amb diferents empreses en tasques de producció, distribució i comunicació, entre elles Screen Projects (“Loop Fair 2019” i “Talking Galleries 2020”), Hamill Industries, i els estudis d’animació Device, Amigo Total i All In Pixel. Després de treballar durant un any a la productora cinematogràfica Nanu Films, s’ocupa de l’apertura i coordinació del nou departament de contingut cinematogràfic de la productora d’animació BLISS.

Com a directora i guionista independent, la seva línia de treball engloba múltiples formats. Entre els seus projectes més rellevants es troben els videoclips “I Want To Go Outside” i “Blurry Faces”, el fashion film “Llagos”, i el curtmetratge “Aprehendre” (2020), seleccionat a diversos festivals internacionals i produït per l’equip Malniu Films, un col·lectiu de creació audiovisual amb enfocament feminista del qual n’és co-fundadora i amb el què ha col·laborat en altres rols com la direcció d’art o l’ajudantia de direcció en d’altres curtmetratges.

Actualment, i després de cursar un Postgrau en Guió de Ficció per a Cinema i TV a l’escola ECIB, la Maria està enfocada en el desenvolupament dels seus projectes cinematogràfics com a guionista i directora, entre els quals s’hi troben el llargmetratges “Soleá” i “Lluna en Aquari”, i els curtmetratges “IBIS” (d’animació, co-dirigit amb l’artista Enric Sant), i “No llores Alma mía”. També col·labora com a guionista i ajudant de direcció en projectes externs, i aquest any 2022 ha iniciat estudis professionals d’interpretació.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL