Imatge del perfil de Maria Burgués

Maria Burgués

Guionista | Directora | Productora

DESCRIPCIÓ

Llicenciada en Comunicació i Indústries Culturals a la Universitat de Barcelona, ​​el 2019 rep una beca de l’ECIB per estudiar el Màster en Producció i Distribució Cinematogràfica creat per Paco Poch. Aviat comença a col·laborar amb diferents empreses en tasques de producció, distribució i comunicació, entre les quals hi ha Screen Projects, Hamill Industries, Nanu Films, i els estudis d’animació Device, Amigo Total i All In Pixel. L’any 2021 s’encarrega de l’obertura i creació del nou departament de contingut de la productora d’animació BLISS.

Paral·lelament, la Maria desenvolupa la seva faceta com a creadora audiovisual. Escriu i dirigeix ​​els videoclips “I Want To Go Outside” i “Blurry Faces”, el fashion film “Llagos”, i els curtmetratges “No llores Alma mía” (2023), i “Aprehendre” (2020), seleccionat a diversos festivals internacionals i produït per l’equip Malniu Films, un col·lectiu audiovisual feminista del qual és cofundadora.

El 2023 funda la productora VANOVA juntament amb Enric Sant amb la que actualment estan desenvolupant el curtmetratge d’animació “IBIS”, i el videojoc cinematogràfic VR “Lumen”. Tots dos projectes han estat seleccionats i guardonats a diferents mercats, entre ells el MIFA Pitches d’Annecy el 2023.

Actualment, i després de cursar un Postgrau en Guió de Ficció per a Cinema i TV a l’escola ECIB, la Maria escriu i desenvolupa diversos projectes cinematogràfics autorals –els quals tenen en comú un enfocament transgeneracional i poètic– mentre estudia interpretació a l’Estudi Laura Jou. També treballa com a guionista i ajudant de direcció per a diferents clients tant del sector cinematogràfic com publicitari, entre ells les productores Corte A Films, Mallerich Films, Rétroviseur Productions i Martin Salvador Studio.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL