Imatge del perfil de Maite Bassa

Maite Bassa

Actriu | Directora

DESCRIPCIÓ

D’entrada sempre em defineixo com actriu, però mai he sigut només això. Em vaig formar al Timbal i Nancy Tuñón. I fa uns anys vaig tenir l’oportunitat de formar part del programa formatiu internacional Professional Actors Masterclass impartit per l’AIPA i reconeguts professionals de la indústria audiovisual d’Estats Units a Los Angeles.

Com actriu he participat a diversos curtmetratges amb escoles de cinema mentre em formava i com a professional he fet petits papers a La Riera (TV3), Oh My Goig (betevé) i Com si fos ahir (TV3).

Però on he crescut com actriu i creadora principalment és al teatre. Al 2013 entro a formar part de la companyia de teatre de creació col·lectiva )e( espai en construcció, amb la que creem els espectacles Et vindré a tapar (2014), Si jo no hi fos (la festa seria més divertida) (2017) i Beatriu (2021).

Amb l’experiència viscuda al teatre decideixo portar la me va faceta de creadora a l’audiovisual. Primer amb el curtmetratge Acid Rain, escrit juntament amb la Blanca Solé i dirigit per mi. El curt viatja per diversos festivals de tot el món, els premis VOC – Premis i Mostra d’Audiovisual a Català (setembre 2016), la Mostra Audiovisual Cinema Sense (Colòmbia – setembre 2016), el Festival Internacional De Curtmetratges Shorty Week (Cadis – maig 2017) i guanya el premi al millor curt experimental en 12 Month Film Festival (Romania- agost 2016).

L’any 2020 el programa Tube d’Assaig de betevé selecciona el projecte Mercè d’Horta per crear una primera temporada. Durant l’estiu del 2020, escric els 4 episodis que formen la sèrie sobre una poeta enamorada de Barcelona i tot el seu entorn. Una comèdia que serveix per criticar la precarietat amb la que viu la generació millenial a Barcelona i que a la vegada fa una crítica del tractament de la cultura des de les administracions i la pròpia ciutat.

A finals de setembre dirigeixo el rodatge de la sèrie amb la productora Camille Zonca i al març de 2021 estrenem Mercè d’Horta a betevé. La sèrie va ser un dels 5 projectes finalistes a la categoria Sala Oberta dels premis VOC 2021.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL