DESCRIPCIÓ

Lucija Stojević és una cineasta guardonada amb més de quinze anys d’experiència al món audiovisual. El 2014 va fundar la productora Noon Films SLU a Barcelona, on està treballant en diferents projectes com a directora, guionista, muntadora i/o productora.

La Chana (2016), el seu primer llargmetratge documental com a directora i productora, sobre la història empoderadora d’una coneguda bailaora de flamenc gitana, va tenir la seva première a IDFA 2016 i va guanyar desenes de premis, entre ells el Premi al Públic IDFA 2016, el Premi Gaudí a Millor Documental 2018 i el Premi Feroz 2018. A més va ser finalista a millor documental europeu dels European Film Awards 2017.

Lucija ha dirigit i produït més de trenta curtmetratges documentals per mitjans internacionals incloent The Guardian (The Rise of the Far Right), The New York Times (Trapped), i Global Post (My ciborg life). Va també dirigir i muntat l’episodi de Flamenc i va produir i muntat l’episodi de Samba per a la sèrie Generations.

Actualment, es troba en la fase de postproducció del seu segon llargmetratge documental, Pepi Fandango, que va rebre el suport de l’ICEC, l’ICAA, i del Claims Conference, fons de suport a la memòria jueva, i amb el que va rebre el premi a Nous Talents a les sessions d’indústria DocsBarcelona del 2021. A part, també es troba en fase de preproducció dels primers projectes de ficció que, juntament amb l’Andrés Bartos, estan coescrivint: Si me conocieras i Lidia y los Vikingos.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL