Imatge del perfil de Lola Lapaz

Lola Lapaz

Docència | Directora | Guionista

DESCRIPCIÓ

Lola Lapaz és docent de guió i de narrativa audiovisual a la Universitat Politècnica de Catalunya (des del 2001) i a la Universitat Oberta de Catalunya (des del 2004). Imparteix el curs Cine LGTBIQ+: un recorrido por el orgullo fílmico i el Curs Exprés de Narrativa, en l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès (des del 2022).

També ha estat professora en la Summer School de l’ESCAC, a la Universitat Internacional de Catalunya, a les Escoles Universitàries Gimbernat, a la Fundación Atresmedia i a la Fundació Politècnica de Catalunya.

Membre de l’Acadèmia del Cinema Català.

És autora de ¿Cómo analizar una película desde el punto de vista narrativo?, ¿Cómo analizar un videoclip desde el punto de vista narrativo? i ¿Cómo analizar la narración en un relato corto? (Ed. UOC, 2015).

També és autora de materials didàctics sobre els mitjans audiovisuals i la narrativa audiovisual a la UOC, i de la novel·la La juventud era una extraña enfermedad (Uno Editorial, 2021).

Ha produït, dirigit, realitzat i muntat el documental Champán para todos (2018) sobre el músic i escriptor Sergio Algora. Ha estat seleccionat en la XX edició d’Abycine (2018) i en Som Cinema, 10è Festival de l’Audiovisual Català (2019) i es pot veure a la plataforma FILMIN.

Llicenciada en Filologia Hispànica, Màster en Muntatge Cinematogràfic (ESCAC), Màster en Escriptura de Guions per a Cinema i Televisió (UAB), Màster en Literatura Comparada (UAB) i Màster en Community Management i Direcció de Xarxes Socials a l’Empresa (UA).

——————————————————————————————————————————————

Lola Lapaz es docente de guion y de narrativa audiovisual en la Universitat Politècnica de Catalunya (desde 2001) y en la Universitat Oberta de Catalunya (desde 2004). Imparte el curso Cine LGTBIQ+: un recorrido por el orgullo fílmico y el Curso Exprés de Narrativa, en la Escuela de Escritura del Ateneu Barcelonès (desde 2022).

También ha sido profesora en la Summer School de la ESCAC, en la Universitat Internacional de Catalunya, en las Escuelas Universitarias Gimbernat, en la Fundación Atresmedia y en la Fundació Politècnica de Catalunya.

Miembro de la Acadèmia del Cinema Català.

Es autora de ¿Cómo analizar una película desde el punto de vista narrativo?, ¿Cómo analizar un videoclip desde el punto de vista narrativo? y ¿Cómo analizar la narración en un relato corto? (Ed. UOC, 2015).

También es autora de materiales didácticos sobre los medios audiovisuales y la narrativa audiovisual en la UOC, y de la novela La juventud era una extraña enfermedad (Uno Editorial, 2021).

Ha producido, dirigido, realizado y montado el documental Champán para todos (2018) sobre el músico y escritor Sergio Algora. Ha sido seleccionado en la XX edición de Abycine (2018) y en Som Cinema, 10è Festival de l’Audiovisual Català (2019) y se puede ver en la plataforma FILMIN.

Licenciada en Filología Hispánica, Máster en Montaje (ESCAC), Máster en Escritura de Guiones para Cine y Televisión (UAB), Máster en Literatura Comparada (UAB) y Máster en Community Management y Dirección de Redes Sociales en la Empresa (UA).

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL