Imatge del perfil de Laura Ginès Bataller

Laura Ginès Bataller

Directora | Directora d'art

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Directora d’art i d’animació, animadora i docent.

La hibridació tècnica i de llenguatges gràfics és una de les característiques que marca el seu treball. Alguns dels seus films formen part de l’Arxiu Xcèntric del CCCB dedicat al cinema experimental i ha projectat la seva feina en centres de referència internacional com la Cinemàteque de San Francisco, l’Anthology Film Archives de Nova York, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, o en una de les sèries web del Centre Pompidou de París.

Des de l’estudi que codirigeix realitza peces d’animació per encàrrec per a clients tant privats com institucionals (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Televisió de Catalunya, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, o la Institució de les Lletres Catalanes, entre d’altres). Recentment ha format part de l’equip de producció i animació de films documentals de realitzadores com Carolina Astudillo Muñoz (Canción a una dama en la sombra) o Anna Giralt Gris (Robin Bank).

Amb gran interès també per la no narrativitat i la imatge abstracta en moviment, ha rebut premis en esdeveniments especialitzats com Dérapage (Montréal, 2021) o Visual Music Award (Gelnhausen, 2017). I dins l’àmbit de la comunicació gràfica, ha estat mereixedora diverses vegades del Premi Junceda (Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya) en la categoria d’animació.

Imparteix docència sobre narrativa visual i animació en àmbits diversos. És professora a Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, a la Universitat Oberta de Catalunya, i ha dissenyat i impartit cursos breus en festivals de cinema d’arreu (Animac, Viennashorts, Punto y Raya Festival…) o convidada per iniciatives com Lav Madrid, Habitació 1418 al Macba, Xcèntric al CCCB, i centres de producció artística com Arteleku (San Sebastián), la Kunsthochschule für Medien (Köln) o l’Akademia Sztuk Pięknych (Wrocław).

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL