Imatge del perfil de Laura Blanco

Laura Blanco

Crítica | Directora | Investigació

DESCRIPCIÓ

Directora, investigadora i crítica nascuda a Barcelona. La seva recerca està centrada en la relació entre les arts plàstiques i el setè art, amb especial interès en la desaparició i la descomposició dels cossos que proposa la vanitas barroca en el marc del cinema contemporani. Forma part de l’Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica (ACCEC).

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Blanquerna Universitat Ramon Llull i la Universitat Oberta de Catalunya, ja des de la seva formació universitària es va sentir atreta per la nova ficció televisiva contemporànea la qual cosa li va fer participar en diversos esdeveniments organitzats conjuntament amb la cadena AXN, entre els quals destaquen el Festival de Sèries de Canal + celebrat a Madrid i Barcelona.

Després de finalitzar els seus estudis es va especialitzar en Direcció Cinematogràfica en ESCAC, on va realitzar diversos curtmetratges. En paral·lel, va col·laborar en diversos llargmetratges com Apokalipstik Working Title del cineasta francès Gilles Gambino i que va ser projectat en el Festival del Cinema de Sitges, curtmetratges i videoclips, entre ells el de Maisie & Neville del grup britànic David Beats Goliath que li va valer la nominació a Millor Videoclip al Barcelona Visual Sound Festival. Després de participar en diversos projectes com a ajudant de direcció, va realitzar el teaser del seu primer llargmetratge Donna, amb els actors Borja Espinosa i Annick Weerts.

Recentment ha finalitzat la seva tesi sobre la mort i la descomposició barroca al cinema contemporani en el marc del Màster en Estudis Cinematogràfics i Audiovisuals de la Universitat Pompeu Fabra. La seva faceta de realitzadora audiovisual la compagina amb la seva participació en diversos mitjans culturals com For Free, La Cultura no Val Cap de bestiar, El Caparró o Cinema Ad hoc. Ha participat en múltiples festivals com a jurat, entre ells MECAL, el AtlántidaFilm Fest, l’Alternativa i en la segona edició del Festival D’Art va presentar la pel·lícula més important del festival Kusama: Infinity.

Actualment combina el seu treball en el departament de Comunicació de la Universitat La Salle – URL amb el seu paper com a controladora de temps televisius en l’empresa New Events, situada en els estudis de Mediapro. A més, col·labora amb la companyia teatral Incautes Project en el desenvolupament de diversos projectes al costat del director Alejo Levi. El seu pròxim curtmetratge està en fase desenvolupament i està previst el seu rodatge a la fi d’any.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL