Imatge del perfil de Lara Sendim Santiró

Lara Sendim Santiró

Analista de guió | Docència | Guionista

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UPF i formada en guió al Film Writing Program UCLA Extension. Formada en dramatúrgia i creació escènica a l’Obrador de la Sala Beckett i a la Nau Ivanov de Barcelona.

Fa més de quinze anys que fa de guionista de cinema i televisió.

Ha sigut coordinadora de guió, biblista, escaletista i dialoguista de les sèries diàries de TV3 Com si fos ahir i El Cor de la ciutat. També ha sigut biblista, escaletista i dialoguista de les sèries La Riera, Ventdelplà i Majoria Absoluta. També ha escrit TV-movies com Codi 60 o La compasión del diablo.

En cinema és guionista dels llargmetratges Durante la tormenta, Contratiempo i El Cuerpo, dirigits per Oriol Paulo. També ha co-escrit l’argument de Secuestro, film dirigit per Mar Targarona, i últimament ha participat en l’adaptació per al cinema de la novel·la Los renglones torcidos de Dios, dirigida per Oriol Paulo.

Ha exercit de documentalista i script doctor en diversos projectes cinematogràfics com el documental argentí Desobediencia Debida, i més recentment a Sica, el que serà el debut en el llargmetratge de ficció de la documentalista Carla Subirana.

Ha exercit d’story editor per a la sèrie de Netflix El Inocente, estrenada a l’abril del 2021 amb èxit rotund a Espanya, Amèrica llatina i Amèrica del Nord, i des d’aleshores manté la col·laboració amb la plataforma a la recerca de nous projectes per al seu desenvolupament.

Com a dramaturga i directora ha estrenat les obres de teatre Exacte, el món com no és (La seca i El Maldà) i Marla Singer (Sala Flyhard), i com a dramaturga L’ocell del pànic (Obrador de la Sala Beckett).

Recentment ha adaptat el bestseller La chica del semáforo y el hombre del coche per DeAPlaneta, creant el dossier de venda i la bíblia dels primers vuit capítols, i l’arc dramàtic de la segona temporada. La chica del semáforo és un projecte en fase de finançament.

Basat en una idea d’Oriol Paulo, també escriu el capítol pilot del projecte Extraños, concepte original de sèrie ideat per la productora Belén Atienza i el director J.A. Bayona. Sèrie en fase de desenvolupament.

És professora associada del Grau en Comunicació Audiovisual de la UPF, on tutoritza els Treballs de Final de Grau en l’especialitat de guió, i també forma part de l’equip docent de l’escola de guió Showrunners Bcn.

 

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL