Imatge del perfil de Júlia de Paz Solvas

Júlia de Paz Solvas

Directora | Guionista | Script

Dades de contacte

Sant Cugat del Vallès (Barcelona)

DESCRIPCIÓ

Júlia de Paz Solvas (1995) és directora i guionista. Als 18 anys començà a cursar els seus estudis de Cinema i Mitjans Audiovisuals a l’ESCAC (Barcelona), on es va poder especialitzar en direcció cinematogràfica, trobant la seva principal motivació: la direcció d’actrius i actors.

En els seus projectes, l’objectiu que hi predomina és treballar històries on es debati i es critiqui, mitjançant un llarg procés previ d’investigació, temes centrats en la desigualtat, en tots els àmbits, encara emergent, de la dona front la societat, intentant trobar un punt de connexió entre el documental i la ficció.

Entre les seves obres es troba el curtmetratge Fran (2016), el llargmetratge La Filla d’algú (2018, co-dirigit amb 10 director/es més) i el curtmetratge AMA (2018).

Al 2020 realitza el seu primer llargmetratge, “Ama”, estrenant-se en sales al 2021 i tenint la premiere mundial al Festival de Màlaga, on guanyà la Biznaga de Plata a Millor Actriu i el Premi Feroz Puerta Oscura a Millor pel·lícula. L’obra ha tingut recorregut per festivals com el Festival de San Sebastian, SEMINCI, Ámsterdam Film Festival, a més de la nominació a millor guió adaptat als Premis Goya 2022 i la nominació a millor actriu protagonista als Feroz 2022.

Al 2021, Variety anomena a Júlia de Paz com un dels deu talents espanyols a tenir en compte.

Actualment es troba co-escrivint amb la Núria Dunjó el seu següent llargmetratge, a la vegada que el seu últim curtmetratge – “Harta”-, recorre festivals com Clermont Ferrand, el Festival de Màlaga (Biznaga de plata a millor actriu, Biznaga de plata a millor actor i Biznaga de plata Premi del públic), el Concurs Iberoamericà de Versión española i el Premi Feroz a Millor Curtmetratge Espanyol al festival CinemaJove; de la mà de Marvin & Wayne, gràcies a la productora Mayo Films.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL