Imatge del perfil de Isabel Requena Marín

Isabel Requena Marín

Directora | Guionista | Muntadora d'imatge

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Vaig estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat de València i a l’any 2000 em donen una beca de l’Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay amb la que em puc especialitzar en Direcció Cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. Allà vaig dirigir el curtmetratge en 35mm Cuento en un parque (2003). Vaig començar a nivell professional realitzant audiovisuals per arts escèniques i aviat em va interessar la vessant experimental i documental. Vaig fundar la productora Yomeloguiso Produccions amb la que vam guanyar el Premi Actual de TV3 2006 amb el programa de literatura Paraules al Vent que també va ser seleccionat al Festival Internacional de vídeo INPUT 2007. Dos anys després, vaig cofundar Produccions Mínimes amb la Mireia Sabanés, on treballe com a productora, realitzadora, guionista i muntadora des del 2008.

Des de llavors he realitzat i editat per televisió, programes com el Bestiari Il·lustrat per Canal 33, El món a les mans per la XTVL, premi per a la Diversitat en l’Audiovisual 2010 del Consell Audiovisual de Catalunya, La Felicidad en 4 minutos per La 2 o La galeria dels oficis per Betevé; altres clients pels que treballe són: Ajuntament de Barcelona, ICUB, National Geographic, Escola Massana, UOC, Eurecat, Seed o Dones Visuals. Al món editorial, m’he especialitzat en els booktràilers com ara els Premis de Novel·la d’Òmnium Cultural des de la seua fundació al 2017, Madrid me mata i Días sin ti d’Elvira Sastre, El sol y sus flores de Rupi Kaur, De qué hablo cuando hablo de escribir de Murakami, 813 Truffaut i La Sed de Paula Bonet o Historia de un perro leal de Luis Sepúlveda entre altres.

Al camp documental, he treballat com a directora, guionista i muntadora a La Ruta Blava, basat en la novel·la de Josep Maria de Sagarra i coproduïda al 2009 per Televisió de Catalunya i Televisión Española i amb A Puerta Cerrada, un documental sobre les primeres setmanes de confinament amb emissió al Docs de Betevé 2020 i seleccionat al Festival de Cine Documental Alcances 2020. Amb Produccions Mínimes hem dirigit i editat els audiovisuals per les exposicions al Castell de Montjuïc Montjuïc. El parc d’atraccions al 2021 i Barcelona 1992. Trenta anys després al 2022, 25 anys de National Geographic España pels actes de commemoració del National Geographic al 2021, Acció Viver una cambra compartida al 2021 i com a muntadores al documental d’Elena Trapé estrenat al Festival de Màlaga 2015 que té com a protagonista la Isabel Coixet, Palabras, mapas, secretos y otras cosas.

Al 2020-2021, en plena etapa pandèmica, vaig fer classes de realització i edició a l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) de Barcelona, on vaig descobrir una altra faceta d’aquest ofici!

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL