DESCRIPCIÓ

Llicenciada a l’ESMUC en Musicologia, Irina Prieto Botella segueix els seus estudis a l’Universitat Paris VIII en composició i creació sonora. De la mà d’Horacio Vaggione, Anne Sèdes i Carlo Crivelli entre d’altres, reb una formació eclèctica en composició electroacústica, jazz i orquestració, i s’especialitza en la composició de música per a la imatge i les arts escèniques.

Realitza la música de nombrosos curtmetratges i documentals difosos a festivals i cadenes de televisió de renom (Festival International de Clermont Ferrand, Les Nuits Méditerranéennes, Festival Européen du Film Court de Nice, Arte, TVE1, France 2…). Al 2015, Irina Prieto reb el premi Emergence (jurat presidit per Bruno Coulais) i poc temps després composa la música del seu primer llargmetratge, “Forêt Debussy”, en col·laboració amb Evgueni Galperine  (La Famille BélierMalavita…).

Al 2017, composa la peça “Terre des hommes” que s’estrena en la primera edició del festival Off Liceu – Diàlegs Musicals, al Foyer del Gran Teatre del Liceu,

Irina Prieto composa també música electroacústica («L’últim ressò» encàrreg de la Massana, « Migration », encàrreg de la BPI – Centre Georges Pompidou…) i darrerament ha creat la música per l’espectacle de dansa “Aeterna” de Claire Heggen i Elsa Marquet Lienhardt (Théâtre du Mouvement).

Els seus projectes com a cantant (jazz, pop i rock), així com les activitats pedagogiques que duu a terme des del 2013 a la Philharmonie de Paris, contribueixen a enriquir el seu univers musical que s’adapta sempre a les necessitats de cada projecte.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL