DESCRIPCIÓ

Gemma Capdevila Barbé és una directora i guionista catalana, encara que es considera lliure d’etiquetes en definir-se com una ànima creativa que pretén explicar històries a través del cinema.

S’ha especialitzat en Direcció de cinema (Escac) i Directing Performance (The Space Actors). I també ha cursat fotoperiodisme (FUGA)  i anàlisi cinematogràfic. Paral·lelament realitza cursos d’autoconeixement i gestió emocional que li permeten obtenir eines per liderar equips, dirigir a actors i construir personatges. Ha crescut en un entorn musical, disciplina que pràctica desde petita.

Entre els seus últims treballs es troben els curtmetratges ‘Herencia‘, el documental ‘Generación 94‘ rodat a Ruanda, ‘Mai oblidis que t’estimo‘ i ‘Dir-te Adéu era això.’ És autora del fotollibre ‘L’habitació’.

Les seves obres han estat seleccionades a més de 25 països arreu del món  (EUA, Índia, Brasil, Argentina, Xile, Sud-àfrica, Mèxic, Uruguai, Espanya, Itàlia, Regne Unit, Texas, Perú, Bangla Desh, Marraqueig, etc) i ha guanyat premis en diferents festivals: el Certificate of Excellence in Filmmaking i  l’Spotlight Best documentary Film award a EUA, Best Movie of the Week per Amazon Prime d’UK, Millor Curtmetratge Nacional al Festival Decortoán de Jáen, Millor Direcció Artística al Fabriano Film Fest, Millor Banda Sonora als Premis Oriana, Millor Banda Sonora i Disseny de so al Fescimed de Madrid, Accésit ‘Ver para educar’ al Festival de Cinema Internacional de Ponferrada, Segon Premi al Millor Curtmetratge al Festival de curtmetratges de Santiago Arizón, ‘Millor Documental al Festival Entretodos Brasil’ i Menció Especial por ‘Generación 94’, en el Festival Internacional Arabic-African de Zagora. ‘Mai oblidis que t’estimo’ acaba de ser seleccionat al Short Market de Clermont Ferrand.

El guió ‘La plaga’, que es rodarà aquest maig 2024, ha estat seleccionat com a cas d’èxit al PMP del Festival Internacional de Cinema de Sitges i Millor guió al Galacticat. Ha rebut el finançament de l’ICEC.

Actualment es troba en el procés d’escriptura de la seva òpera prima.

En aquest procés, el que més li omple és també formar part l’equip de direcció (ajudant o auxiliar direcció) d’obres dirigides per dones: ‘Alcarràs’, de Carla Simón (com a meritòria), ‘Lo que queda de ti’, de Gala Gracia, i ‘Roba Estesa’, d’Alexandra Martin.

Ha estat membre del jurat de Festivals com el Festival Internacional Mecal Pro Barcelona i del FIDCÀ.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL