Imatge del perfil de Gemma Capdevila

Gemma Capdevila

Directora | Ajudanta de direcció | Directora |

Dades de contacte

Lleida, Barcelona, Madrid

DESCRIPCIÓ

Gemma Capdevila Barbé és una directora de cinema i guionista catalana, encara que es considera lliure d’etiquetes en definir-se com una ànima creativa que pretén explicar històries a través de la imatge.

S’ha especialitzat en Direcció de cinema (Escac) i Directing Performance (The Space Actors). I també ha cursat fotoperiodisme (FUGA)  i anàlisi cinematogràfic.

Entre els seus últims treballs es troben els curtmetratges ‘Grietas’ i ‘Herencia,’ el documental ‘Generación 94’ rodat a Ruanda, ‘Mai oblidis que t’estimo’ i ‘Dir-te Adéu era això.’ És autora del fotollibre ‘L’habitació’.

Les seves obres han estat seleccionades a més de 20 països arreu del món  (Índia, Brasil, Argentina, Xile, Sud-àfrica, Mèxic, San Luis, Uruguai, Espanya, Itàlia, Regne Unit, Texas, Perú, Bangla Desh, etc) i ha guanyat premis en diferents festivals: el Certificate of Excellence in Filmmaking i  l’Spotlight Best documentary Film award a EUA, Best Movie of the Week per Amazon Prime d’UK, Millor Curtmetratge Nacional al Festival Decortoán de Jáen, Millor Direcció Artística al Fabriano Film Fest, Millor Banda Sonora als Premis Oriana, Millor Banda Sonora i Disseny de so al Fescimed de Madrid, Accésit ‘Ver para educar’ al Festival de Cinema Internacional de Ponferrada, Segon Premi al Millor Curtmetratge al Festival de curtmetratges de Santiago Arizón, ‘Millor Documental en el Festival Entretodos Brasil’.

Actualment es troba en el procés d’escriptura d’Heroïna, la seva òpera prima, de mentre busca finançament pel curtmetratge ‘Arde’ que obrirà el seu primer llarg. El guió ja ha guanyat el Premi a Millor Projecte Curtmetratge al Mostra Galacticat.

Compagina la direcció  amb la docència en diferents acadèmies de cinema i fent de Jurat Jove en festivals com el Mecal Pro de Barcelona.

Treballa a l’equip de direcció (AD, script, direcció d’actors) de propostes que estiguin creades amb ànima. L’últim llargmetratge del que ha format part ha estat ‘Alcarràs’, de Carla Simón.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL