Imatge del perfil de Eva Vila

Eva Vila Purtí

Directora | Guionista

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

(Barcelona, 1975). Directora i guionista catalana.

Amb la darrera pel·lícula “Penèlope” (2018) la crítica la reconeix  com “una de les grans cineastes del nostre país” (JL Cienfuegos), “amb una obra que conmou a l’espectador”  “amb una atmòsfera que transmet aquella nostàlgia dels films de Víctor Erice: El espíritu de la colmena i sobretot, El Sur” (A.Rovera, Cineuropa).

Penèlope és una  coproducció Europea amb TVC i amb el suport d’EURIMAGES, ICAA, ICEC.  Première al Festival Internacional de Cine Europeu de Sevilla, continua al Festival de Cine de Guadalajara,  D’A Film Festival, Gydnia Film Fetsival, o Festival de Cine Massachusets (EUA), entre d’altres. Distribuida per Noucinemart, Żółty Szalik, i Filmin.

Bajarí (2013),  és el seu segon llargmetratge, estrenada a l’IDFA, premiada a diversos festivals Flahertiana, Festival de Cine de Màlaga, Yamagata Film Festival, Montreal Cinema du Monde, etc.  Distribuïda al Japó amb gran èxit. Es projecta en sales a més de 60 ciutats asiàtiques. Distribuida a nivell europeu per la prestigiosa Wide House (París) i al mercat asiàtic per Pica Office i Pandora Films. Nominada als Premis Gaudí a millor documental, part del programa de la Filmoteca Espanyola dins el cicle Premios Goya.

L’any 2010 va estrenar al cinema el documental B-Side, reconeguda per la crítica com “una joia filmada sobre la ciutat creativa”, “una simfonia urbana única i singular sobre la nostra ciutat”.  Estrenada  al Festival de Rotterdam, Cagiliari Film Festival, IN-EDIT, DocsLisboa, Cinemaspagna Sardenya, New York University,  National Gallery of Art Washington, etc.

És coordinadora acadèmica del Màster en Documental de Creació de la UPF desde 2003.

És membre de Dones Visuals, CIMA (Mujeres de Cine) i European Women Network (EWA). Reivindica la presència de la dona en el món del cinema no com a anècdota sino com a protagonista i element transformador.

Màster en Comunicació i Cfrítica d’Art per la UdG. Llicenciada en Humanitats i Ciències econòmiques per la UPF i titulada superior de música pel Conservatori de Barcelona.

És membre de l’Acadèmia de Cinema Català.

Cofundadora d’Araki Films l’any 2010.

Ha estat vinculada, entre d’altres, als projectes del CCCB: centre de documentació i arxiu espai públic,  “Arxiu Ciutat”,  exposició “El Segle del Jazz” . És membre del primer Comitè de Cultura de Barcelona de l’ICUB, Ajuntament de Barcelona.  Ha col·laborat amb el CONCA com avaluadora de projectes.

És autora de dos llibres que acompanyen els seus dos primers llargmetratges. “B-Side. La cara B de la música a Barcelona” (Ajuntament de Barcelona, 2008) i “Bajarí, la Barcelona gitana” (La Fàbrica i Ajuntament de Barcelona, 2013).

Participa en diversos jurats internacionals com el Festival de Cinema de Màlaga,Festival de Las Palmas, Visions du Réel (Nyon), FiDADOC, entre d’altres.

Actualment, treballa en el llargmetratge “Aroma”,  el documental “Soler, una vida d’òpera”, i en la seva tesi i culminació de la trilogia de simfonies urbanes sobre Barcelona que va començar amb B-Side al 2008.

Filmografia seleccionada:

Penèlope (2018) llargmetratge 92′

Bajarí (Gypsy Barcelona)  (2014) llargmetratge 94′

B-Side (una simfonia urbana) (2010)  llargmetratge documental 95′

PenèlopeS (2018) sèrie documental

L’espai dun  mateix (2014) 40′

Prop de la Música del teu nom (2016) instal·lació

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL