Imatge del perfil de Cèlia Novis

Cèlia Novis

Productora | Directora | Guionista

DESCRIPCIÓ

Sóc guionista, directora i productora amb 15 anys d’experiència en el sector, tant a Espanya com als Estats Units.

En els darrers anys he escrit, produït i dirigit el llargmetratge documental “Once Upon a Place” (2021) rodat a Nova York i co-produït entre EUA-Espanya. Actualment està al circuit de festivals i ha estat premiat amb la “Biznaga de Plata” al Mejor Documental – Mujeres en Escena al Festival de Cine de Màlaga, el “Blogo de Oro” a la Millor Direcció als premis del Cinema espanyol Independent, el “Silver Award for Feature Documentary” als Hollywood Gold Awards, Califòrnia, EUA  i amb el premi a la “Mejor Película española” al Festival de Cine por Mujeres de Madrid, entre d’altres premis (tota la informació al portafoli i la meva web).

El 2019, vaig coescriure el documental de televisió nominat als premis Emmy “Mr. Trump, Pardon the interruption” (Telemundo, EUA i Producciones del Barrio, Espanya).

El meu primer documental va ser “On Vampyres and other Symptoms” (2011, Espanya) que vaig escriure, dirigir i produir. Va competir a varis festivals internacionals i va ser finalista com a “Millor pel·lícula independent / Millor documental” als Premis Scifi 2012. També vaig realitzar un documental per televisió anomenat “The Minorcans: 250 years of survival” (2018, EUA-Espanya). Actualment, estic desenvolupant diversos projectes de ficció, en diferents etapes de desenvolupament.

Del 2013 al 2018 vaig viure a Nova York on vaig treballar com a videoperiodista freelance per a Univision TV, com a guionista i també com a productora als EUA per a productores espanyoles com Globomedia, TVE, Mediaset-Tele5, La Sexta. També vaig viure i treballar a Florida, durant un any, com a videoperiodista i guionista independent.

En els darrers anys, he rodat a Berlín, Nova York, Chicago, Detroit, Miami, Orlando, Tampa, Saint Augustine, El Paso Texas, Juárez Mèxic, Bahames, Barcelona, ​​Madrid. Gràcies a això, puc connectar dues de les meves grans passions: explicar històries i viatjar.

A més, també vaig coescriure els llibres: “El descrédito: viajes narrativos en torno a Louis Ferdinand Céline” (Lupercalia Publishers), “A Christmas of death” (Origami Publishers) i “American Jesus”.

Vaig néixer a Sabadell, Barcelona, i em vaig llicenciar en Psicologia, en Periodisme i en Comunicació Audiovisual. A més, vaig estudiar Direcció de Cinema i Guió a escoles de cinema a Cuba (EICTV), Madrid i Nova York.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL