Imatge del perfil de Carme Gomila Seguí

Carme Gomila

Directora | Directora d'art

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Maó (Menorca), 1987. Realitzadora, especialitzada en la creació audiovisual amb perspectiva feminista, la hibridació entre documental i animació i les arts visuals en directe.

Ha co-dirigit els documentals Blessy (21min / Barcelona / 2018), realitzat en col·laboració amb quatre dones supervivents de Tràfic d’Éssers Humans; Organizar lo (im)posible  (14min / Barcelona / 2017), co-dirigit amb Tonina Matamalas i realitzat conjuntament amb el col·lectiu de cambreres d’hotel Las Kellys, que ha estat guardonat amb nombrosos premis com Best Short al London Feminist Film Festival (2018), Biznaga de Plata «Afirmando los derechos de la mujer» del Festival de Cine de Málaga (2018), Menció especial al Festival Articulo 31 (2018), Premi del públic i Accèsit millor direcció al Festival Ull Nu’18 (Andorra), entre d’altres. El 2014 co-dirigí, amb Tonina Matamalas, el seu primer llargmetratge Un teatre obert al Cós (33mins / Menorca / 2014), sobre el procés de disseny i construcció del teatre Albert Camus de Sant Lluís (Menorca) i la relació d’aquest amb els habitants del poble.

En l’àmbit de les arts visuals en directe, recentment ha creat i co-dirigit Pla-dur (2018), una pel·lícula documental construïda en directe en col·laboració amb un equip multidisciplinari. S’ha presentat a sales com l’Antic Teatre i el Teatre Principal de Palma i està actualment en gira.

Recentment ha rebut el Premi Acció Curts de Dones Visuals (2018), Premi Joves Creadores de l’Institut de Cultura de Barcelona (2017), Premi Maria Aurèlia Capmany de l’Ajuntament de Barcelona amb la Cooperativa de tècniques (2017) i Beca Fundació Reynolds (2017).

És co-fundadora del col·lectiu de producció audiovisual feminista Cooperativa de tècniques, de la companyia de cine en directe Atzur i del col·lectiu artístic Maixap.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL