Imatge del perfil de Arianna Giménez Beltrán

Arianna Giménez Beltrán

Directora | Operadora de càmera | Productora

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

L’Arianna Giménez Beltrán (Barcelona, 1987) és directora, periodista visual i productora freelance.

Ha dirigit la fotografia de “A Fogueira. Fogueres feministes, a Moçambic “, un documental sobre quatre dones referents en el moviment feminista a Moçambic. També de “Embrujo Verde”, un documental sobre les conseqüències de les anomenades Guerres Verdes a la regió de l’Occident de Boyacà.

També a Colòmbia, ha fotografiat i filmat la presentació dels Acords de Pau entre el govern colombià i les FARC a Colòmbia, així com les primeres eleccions presidencials al país després de la firma dels acords, a banda de diferents mobilitzacions de les víctimes del conflicte armat.

A Catalunya i Espanya, ha documentat els efectes de la crisi econòmica del 2008 en la població. De manera especial, ha posat el focus en els efectes sobre el dret de l’alimentació de les persones. Fruit d’aquest treball, l’any 2014 neix el projecte Hungerland que va ser finalista del Premi Ciutat d’Art de Barcelona (2016), guanyador de la Beca Clic Fotoperiodisme Jove de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Diomira (2015) i s’ha publicat i exposat a nivell nacional i internacional.

La seva feina s’ha publicat a El Periódico de Catalunya, El País, Píkara Magazine, VICE Espanya, Barcelona Metròpolis, Periodismo Humano, Periódico Diagonal i Colombia Plural.

Complementa la seva vocació per la imatge amb l’escriptura i la producció. Des de fa quatre anys, col·labora com a productora freelance a Barcelona pels mitjans internacionals BBC, Aljazeera, Channel4News, Radio Canada i China Global Television Network pels qui ha cobert els efectes de la crisi sanitària del Covid, els atemptats del 17A o els esdeveniments polítics fruit de l’1 d’octubre de 2017 fins a dia d’avui. També ha participat en la producció de camp de projectes documentals independents. L’últim documental en el que ha treballat com a productora de camp, 44 Messages of Catalonia, ha estat nominat als premis Grieson Trust Awards.

Llicenciada en Ciències Polítiques i Comunicació Audiovisual, s’especialitza en fotoperiodisme cursant estudis de postgrau a la Universitat Autònoma de Barcelona, de visual storytelling a la Danish School of Media & Journalism i de documental creatiu a la Universidad del Valle, a Colòmbia. També ha cursat l’especialització en Guió i Direcció de Cinema d’Autor a La Casa del Cine, Barcelona.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL