Imatge del perfil de Ariadna Relea Ventura

Ariadna Relea Ventura

Directora | Productora

DESCRIPCIÓ

Realizadora, narradora i productora amb més de quinze anys d’experiència en el camp del documental. Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i postgrau en Reportatge de Televisió a la Universitat Pompeu Fabra, la seva carrera es va iniciar a Benecé Produccions, com a cap de producció i assistent de direcció l’any 2002, fins que va passar al camp del guió i la realització en diverses sèries documentals i culturals per a televisió. Ha participat en diferents seminaris internacionals com l’IDFA Academy a Amsterdam, la Berlinale Talent Campus a Berlín, el programa europeu Esodoc i el EDN Docs in Thessaloniki a Grècia,  així com en el Taller de Documental Creatiu impartit per Belkis Vega a La Bonne, Barcelona. Com a docent, ha impartit el taller documental “Why Poverty?” per a joves realitzadors a Nepal l’any 2014, programa emmarcat dins la organització The Why Foundation. Després de viure primer a Mallorca i després a Pequín i a Melbourne llargues temporades, retorna a Barcelona on treballa com a realitzadora independent i funda la productora Suricata Stories amb la Mariona Guiu.

 

Com a directora destaca Singled [Out] (2017),  el seu primer llarg documental sobre la solteria femenina en l’era de l’amor modern, del qual també n’és productora,  juntament amb Mariona Guiu. Aquest ha estat coproduït amb Turquia i Televisió de Catalunya i va rebre l’ajuda a coproduccions internacionals Eurimages i la de producció de llargmetratges de l’ICEC l’any 2015.

 

Com a guionista i directora en la seva filmografia trobem els tres documentals sobre els anys de postguerra espanyola produïts per Minoria Absoluta l’any 2019 per a Discovery Channel a Espanya, DMAX: “La España Soñada de Franco” sobre l’arxiu NODO a través de personatges que hi varen treballar; “Cría, Reza, Ama” sobre el paper de la dona en el franquisme i els primers moviments feministes entrada la democràcia i “La España de mi infancia” sobre els records de la infantesa en la postguerra. Tots ells realitzats amb material d’arxiu del NODO original, escanejat a 4K i colorejat.

 

També sobre la postguerra espanyola va fer la realització de dues temporades de la sèrie documental “Memòria i oblit d’una guerra” (2008-2009) sobre la Guerra Civil a les Illes Balears (TV Mallorca, IB3TV). De la seva època mallorquina també hi són els documentals que va dirigir i co-guionitzar,  “Illes de futur” (2013-2015) que reflexionen sobre el canvi de model econòmic i energètic illenc a través d’experiències concretes de resiliència econòmica, cultural i tecnològica; i “Hereves” (2009), documental de 52′ sobre el present i el futur de les dones sahrauís als camps de refugiats de Tinduf (Algèria).

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL