Imatge del perfil de Anna Petrus

Anna Petrus

Directora | Guionista

DESCRIPCIÓ

Anna Petrus (Menorca, 1978) El seus treballs cinematogràfics han estat seleccionats i/o premiats en festivals tan rellevants com el Festival des Films du Monde de Montréal, el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, el FicXixón, Zinebi, Abycine, Filmets, Films Femmes Méditerranée (Marseille), el Festival de Cinema d’Autor, el London Spanish Film Festival, entre molts d’altres.

Va començar dirigint peces documentals i experimentals, com “345 segons del meu viatge a Nova York” (2010) que va tenir la seva estrena a l’Anthology Film Archives de Nova York, bressol del cinema underground novaiorquès. Després de dos treballs documentals centrats en la depredació turística del paisatge de la seva Menorca natal,“Es Llogaret” (2006) i “L’oblit a l’oli” (2009), Anna Petrus va començar a destacar en la direcció de treballs de ficció. Amb “Trumpet” (2011) va participa al Short Film Corner del Festival de Cannes i el curt es va projectar a Sitges, Gijón, Filmets entre d’altres. “Aniversari” comença el seu periple al certamen de Classe A Festival des Films du Monde de Montréal i viatja arreu del món. El seu darrer curmetratge, “Bohèmia” ha estat estrenat al Festival de Cinema d’Autor de Barcelona i s’ha projectat al London Spanish Film Festival, al Winchester International Film Festival, al Most Festival, on rebé el Premi a la Millor Ficció, i al Long Beach International Film Festival de Nova York on va rebre el Premi a Millor Curt Internacional, entre tants d’altres.

A banda de la seva faceta com a creadora, Anna Petrus és docent del cinema a la Universitat Internacional de Catalunya i al Grau Superior de Realització i Espectacles de l’Agora Sant Cugat International School.  A més, escriu regularment al Diar Ara sobre cinema, audiovisuals i feminisme.

 

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL