Imatge del perfil de Alicia Billon

Alicia Billon Ortiz de Zevallos

Guionista | Directora | Lectora de guió

DESCRIPCIÓ

De nacionalitat catalana i francesa, obtinc un màster de l’Escola de la Imatge E.S.I (comunicació visual) a Poitiers, França, el 2002 amb un video-art “plus de la fin” 2002, seleccionat i guardonat a diferents festivals.

Les meves primeres experiències en el sector audiovisual comencen a Dragons Films, Bèlgica entre el 2003 i el 2004.

Per complementar la meva formació faig un postgrau de guió a ESCAC, al 2004.

Al 2006 faig part de la selecció del Berlinale Campus 2006

A partir de llavors començo a crear contingut (petits formats, caretes sèries tv) i més com a realitzadora, amb la sèrie-documental “la importància de dir-se” 2007 i realitzadora-guionista a “Bettina i Marti” 2008, i “les aventures de Nouchka-Petrouchka” que s’estrenen a XTVL ( xarxa de televisions locals).

El 2010 la productora Benecé m’encarrega un guió de llargmetratge ficció “Qualsevol nit pot sortir el sol” que no va arribar a produir-se.

Al mateix temps, desenvolupo una altra de les meves facetes com il·lustradora-grafista amb diverses publicacions com “Deixar anar“, “Fila índia enfora” “lèsbos”, de Silvia Bel i cartells gràfics ( els primers festivals de Premis de Cinema Barcelona i altres com el concert de Julia Kent.)

Al 2011 amb set d’aventura marxo al Vietnam, país que m’acull amb els braços oberts on continuo la meva trajectòria professional com a Directora Creativa de la cadena TV- YANTV escrivint i dirigint formats tv i Branded Content, però també videoclips amb algun altre projecte personal “Me there and everywhere“,  “Resilience“.

Al 2017- contribueixo a la creació del primer canal de Televisió d’Educació i Entreteniment – DREAMSTV, encara al Vietnam, com a directora Creativa, dirigint i creant diversos formats de televisió.

L’aventura de Vietnam dura gairebé 8 anys en què la meva creativitat pren una nova consciència del món gràcies al naixement dels meus dos fills grans el 2012 i el 2014.

Al 2018, torno a Barcelona, embarassada del meu 3r fill.  Despès d’un any i mig de maternitat, torno al mercat audiovisual de nou creant contingut per a diferents marques i empreses, en les quals participo com a Creativa i Producer.

Des d’aleshores segueixo amb projectes personals, alhora que segueixo desenvolupant els meus guions de llargmetratges i ajudant tres personetes a entendre aquest món i la seva complexitat.

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL