Imatge del perfil de Alba Sotorra Clua

Alba Sotorra Clua

DESCRIPCIÓ

Alba Sotorra Clua (Reus, 1980) és una directora i productora de cinema documental catalana. És la fundadora de la productora audiovisual Alba Sotorra S.L.

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Complutense de Madrid, 2004, i Màster Europeu en Estudis Culturals per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, 2007. Ha treballat, filmat i viscut arreu del món, passant llargues temporades a l’Orient Mitjà, especialment a Síria, Turquia, Iran i Qatar.

Ha realitzat diversos tallers d’escriptura de guió i direcció de documentals, entre ells: SOURCES2 (20010), Berlinale Talent Campus (2011), Dok.Incubator (2014), IDFA Academy (2015) i EAVE Producers Workshop (2017). És membre de PROA (Associació de Productors) i CIMA (Associació de Dones Productores). Ha estat guardonada amb el premi a millor directora novell pel Col·legi de Directors de Catalunya el 2016.

Les seves pel·lícules tracten temes contemporanis controvertits que involucren visions contraposades del món, relacionats amb conflictes polítics, socials i humans de l’actualitat. El seu treball se centra sobretot en les històries humanes que reflexionen, des d’una perspectiva de gènere, sobre temes com la llibertat, la igualtat i la identitat. Expliquen històries basades en personatges amb una forta narrativa, per un públic tant nacional com internacional.

El seu últim projecte estrenat, Comandant Arian (2018), ha tingut la seva world premiere al Festival HOTDOCS el 2018 (l’únic festival de documentals de classe A), la seva premiere europea al Sheffield Interntational Doc Fest (Anglaterra), ha estat nominat al Tim Hetherington award, i ha tingut la premiere asiàtica al Shanghai International Film Festival. És una coproducció amb Boekamp & Kriegsheim (Alemanya), Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i té el suport de Movistar+, l’ICEC i els fons de cinema Alemanys Berlin Medienboard. També ha sigut nominada als Premis Gaudí 2018, a la categoria de millor pel·lícula documental.

Els seus projectes més rellevants, a banda de Comandant Arian, són els llargmetratges documentals Miradas desveladas (2008), Qatar la carrera (2011) i Game Over (2015) – pel que va rebre un Premi Gaudí a la millor pel·lícula documental. Actualment està desenvolupant diversos projectes, entre ells el llargmetratge documental Francesca i l’Amor.

 

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL