'Als meus alumnes' peça de la película colectiva “Ferida arrel: Maria-Mercè Marçal” 2012

Sinopsi

Des de casa seva, al barri de Penitents, fins a l’Institut Joan Boscà, la Maria-Mercè Marçal feia cada dia, el mateix recorregut: un itinerari de jardins que fiten, al pas de les estacions.
Refem aquest camí i ens endinsem a l’Institut amb la Itziar González Virós i les persones que van compartir els seus recons, passadissos i molts bons moments amb la Mercè, professora i amiga.

FERIDA ARREL: MMM

Però no tan sols com un simple homenatge a Marçal, sinó més aviat com un mirall on les directores projecten la seva pròpia experiència. Les diferents Marçals –la poeta, traductora, professora, feminista, intel•lectual, mare… – se citen en aquest mirall múltiple per (re)construir una genealogia femenina en imatges. Un mirall on identificar-se com a dona i creadora que parla sobre la maternitat, la llengua, el cos de la dona, la memòria, la tradició popular, la natura, l’art, l’amor lèsbic, la malaltia, la mort…

Les autores del film són Núria Araüna, Neus Ballús, Elisabet Cabeza, Judith Colell, Greta Fernández, Laura Ginés, Mercè Ibarz, Mireia Ibars, Francesca Llopis, Laia Manresa, Elena Molina, Andrea Nunes-Raquel Rei, Mariona Omedes, Anna Petrus, Ona Planas, Elisabeth Prandi, Giovanna Ribes, Eva Serrats, Alba Sotorra, Rosa Vergés, Marta Vergonyós i Lydia Zimmermann.

Producció: Heura Marçal, Fran Ruvira, Leticia González, Helena Sastre, 2012

Ferida arrel: Maria Mercè Marçal

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Tasca

Directora | Guiuonista | Directora de Fotografia

Foto del perfil

Elena Molina'Als meus alumnes' peça de la película colectiva “Ferida arrel: Maria-Mercè Marçal” 2012
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL