La dimensió poc coneguda: Pioneres del cinema (2014)

Sinopsi

http://www.pioneresdelcinema.cat/

Es tracta de quatre assaigs audiovisuals de 30 minuts de duració cada un, concebuts com una aproximació a diversos oficis del cinema des de la pràctica femenina. Es van poder veure del 8 de març fins l’1 de juny del 2014 al Museu del Cinema i ara estan accessibles online a través dels següents enllaços:

Cada peça estableix un diàleg entre el passat i el present: per una banda, es fa un treball exhaustiu de documentació per el·laborar un discurs històric sobre cadascun dels temes (sobretot a les entrevistes il·lustrades) i, per altra banda, aquest discurs està complementat amb les declaracions de professionals del cinema del nostre país per tal de conèixer la seva pròpia experiència i d’especialistes en la matèria que desenvolupen els temes plantejats. Hem considerat necessari reduir l’àmbit de recerca a Europa i als EUA, centrant-nos en aquelles figures considerades més rellevants pels historiadors del cinema i els investigadors acadèmics, sempre passat pel nostre propi filtre. No podrem citar totes les protagonistes de la història del cinema, però sí aquelles que ens semblen més rellevants per diferents motius.

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Tasca

Co-direcció, co-guió i co-muntatge juntament amb Marta Sureda dels 4 assajos dedicats al paper de les dones cineastes, muntadores, guionistes i actrius.

Foto del perfil

Ingrid GuardiolaLa dimensió poc coneguda: Pioneres del cinema (2014)
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL