Endorfines

Sinopsi

A l’hora de fotografiar un moment tan important i delicat, una de les meves principals obstinacions va ser el de passar desapercebuda per a no distreure la concentració i el treball intern de la dona, advertida com estava que, en cas contrari, podria generar un bloqueig en el procés de dilatació, ja que l’hormona necessària per a aquest procés, l’endorfina, només pot generar-se en un estat de calma i intimitat. Aquest reportatge capta les diferents fases d’un part viscut i experimentat amb intimitat, felicitat i sense tabús. Un obstetre francès, Michael Odent, va definir així aquesta experiència: «Per a canviar el món primer hem de canviar la manera de néixer».
El reportatge gràfic es completa amb el testimoniatge d’una dona que ha parit d’aquesta manera i que, a més, és doula, és a dir, una persona que la seva funció és acompanyar a les mares perquè l’embaràs, el part i el postpart siguin experiències plenes, saludables i que la mare se senti acompanyada en aquesta nova etapa.

Testimoni: Anna Bordonada
Dia de naixement, únic i especial. Que important cuidar-ho com una celebració de la vida on mare i bebè seran els protagonistes. Al costat de les persones estimades: pare, germans i germanes, llevadora, doula, àvies… les persones que volem que ens acompanyin en el viatge que serà parir. El dia de naixement serà una celebració íntima. Un viatge a la cova, a la foscor, al silenci, a la calma i la connexió, al respecte, al dolor, fins i tot a la por, i una altra vegada a la calma, a donar a llum, a obrir-se i rebre. Sabem parir, el nostre cos sap què fer, nosaltres només ens parem, escoltem i sentim. Riem, plorem, gemeguem, udolem… silenci de nou. Ens deixem portar i acompanyar, els nostres instints ens guien, el bebè sap el camí.
És important sentir-se segura, en calma, a gust, sense pressions ni intervencions externes innecessàries. Les nostres hormones ens ajuden; és un bon viatge, inoblidable, irrepetible. Quan donem a llum, el dolor passa a l’oblit i les hormones de l’amor, les endorfines, envaeixen el nostre cos i així ocorre l’enamorament del nostre bebè per sempre, en tan sols una mirada, res més néixer, pell amb pell. Ens acompanyen, ens cuiden, ens observen en tot el nostre poder, obrint-nos com una flor que es mou lliurement al seu antull, escoltant el nostre cos, perquè té el seu espai per a fer-ho. El cos ha fet al bebè i sap exactament com fer-lo néixer.Fitxa tècnica

Direcció
Guió
Producció
Equip tècnic i artístic

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Rol/s al projecte
Fotògrafa de foto fixa
Foto del perfil

Mireia Bordonada

Rol/s al projecte
Fotògrafa de foto fixa


Endorfines
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL