Cartes a la presó: finestres entre murs

Sinopsi

“Cartes a la presó: finestres entre murs”veure tràiler- és un documental que explica  diferents situacions viscudes a través de la relació epistolar entre diverses persones d’arreu d’Europa i els set ex-membres del Govern català i els dos líders sobiranistes,  en presó gairebé tres anys i recentment indultats, per haver estat involucrats en l’organització del referèndum de l’1 d’Octubre del 2007.

A través d’aquesta correspondència – de paper i segells en plena era digital- a vegades més íntima i emocional, i a  vegades cartes públiques, més protocol·làries i/o institucionals, els i  les protagonistes expressen la preocupació pel “cas català”  i la deriva d’una UE  que calla i que ha permès flagrants violacions de drets humans protegits pel Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i de les llibertats fonamentals, com denunciaran veus expertes presents al documental.

Correspondències que ens faran viatjar per a diferents territoris europeus: des de Cascais (Portugal), Tolosa de Llangedoc (França), Amsterdam (Països Baixos), Madrid i Sabadell (Espanya) i ens construiran un mosaic polifònic de vivències, opinions i paisatges.

Aquesta producció, de Maragda Mediàtica, s’ha rodat en dos anys amb moltes dificultats per la pandèmia, i està dirigida per la realitzadora catalana Neus Ràfols Garcia –guionista del documental- i el realitzador mexicà establert a Rotterdam, Adolfo Estrada Vargas.

El documental s’ha estrenat a Madrid, Ginebra, Terrassa, Sabadell, Figueres, Barcelona i al Quebec i Bolívia on-line. En aquest darrer en el marc del Festival Internacional de Cine de Drets Humans de Sucre  on ha rebut una menció honorífica al millor migmetratge. Cal destacar la banda sonora en occità del grup La Talvera, i de Lluís Maria Bosch.

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Tasca

Codirectora i guionista.

Foto del perfil

Neus Ràfols GarciaCartes a la presó: finestres entre murs
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL