Terra Negra (Dark Ground)

Sinopsi

En Preproducció

Sèrie, Drama; 7 Capítols

Sinopsi:

Barcelona és la història real d’un grup de dones sense res a perdre que van decidir unir-se per fer seva la ciutat davant d’aquesta situació límit, propiciant així una revolució feminista sense precedents fins al moment. Reclamant primer els drets més bàsics en relació a la pujada del preu dels aliments i recursos primaris, mestresses de cases, serventes i prostitutes van convocar una vaga general a l’alçada dels moviments més representatius de la lluita de classes, abandonant els seus marits i amants per sortir al carrerUn aixecament de les dones i per a les dones, que va durar sis dies i va ser capaç de fer trontollar l’estructura i els poders de tota una ciutat. 

La primera veu que es va sentir va ser la d’Amalia Alegre, una obrera que vivia al carrer de l’Om. Ella va ser la primera que va sortir a defensar el que considerava el seu dret: poder escalfar-se i poder alimentar als seus fills. Amalia es va convertir en la cara visible d’un moviment que ràpidament va anar prenent forma. Ella va liderar les primeres manifestacions, onejant una pancarta en què es podia llegir: “Fora els acaparadors, a defensar-se de la fam!”. Aquella mateixa tarda una munió de dones amb els seus fills petits es van manifestar pels bruts i estrets carrers de Santa Madrona, Om i Sant Beltran, que en aquella època estaven plens de pistolers, anarquistes i immigrants del sud d’Espanya. A partir d’aleshores es van desencadenar sis dies de manifestacions, revoltes i enfrontaments militars i cadascun d’aquests enfortia més el moviment. 

Va ser un triomf de les dones, de les dones exclusivament, de les dones sense líders, mancades de direcció política, de coneixements, de cultura, fins i tot de consciència de classe. La van descobrir aleshores, i a partir d’aquell moment, Barcelona no tornaria a ser la mateixa. 

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Tasca

PRODUCTORA / PRODUCTORA EXECUTIVA

Foto del perfil

Teresa Enrich MasTerra Negra (Dark Ground)
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL