Abril

Sinopsi

La jove Abril està celebrant el seu aniversari amb la seva família quan comencen a aparèixer diferents taques de sang al seu vestit.

La nena, que no entén què està passant, vol amagar-se’l a la seva mare i la resta de la família. Assenyada i confosa, Abril fugirà al bany per intentar ser invisible a la resta i poder netejar la seva roba en secret.

Després d’assolir un moment de calma, Abril haurà de canviar la mirada crítica cap al seu cos, i començar a acceptar la natura dins d’ella mateixa.

Informació addicional

Abril són moltes nenes, massa nenes desinformades que habiten en una societat on la regla és encara un tabú. Una societat mancada d’ una adequada educació menstrual i sexual.

A la jove Abril ningú li ha explicat què és la menstruació, ni que li ocorrerà al seu cos quan aparegui. En conseqüència, quan la seva sang tinta el seu món per primera vegada, una enorme por l’envaeix. Por cap al seu cos. Perquè quan la nostra menarquia, o primera menstruació, ens assumeix i ens confon, és fruit del mer desconeixement; manca d’informació i educació que ens porta a cobrir-nos i amagar-nos, avergonyides dels nostres cossos.

En conseqüència, neix a Abril una enorme inseguretat amb si mateixa. Una nova mirada cap a si mateixa en què vull posar el focus, fent d’aquest curtmetratge un projecte sobre la relació amb el nostre cos, i el desconegut que és per a moltes de nosaltres. Una relació amb nosaltres mateixes, tòxica en massa ocasions i la qual ens haurien d’ensenyar a cuidar i treballar com qualsevol altra relació. Perquè no podem escollir el nostre cos i què li passa, però sí que podem decidir com mirar-lo i tractar-lo.

 

UNA PRODUCCIÓ DE AYHE PRODUCTIONS

Indústria
Cinema
Tipologia I
Curmetratge
Tipologia II
Ficció


Fitxa tècnica

Direcció
Guió
Daniela Univazo
Producció
Equip tècnic i artístic

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL