Reflexat

Sinopsi

Reflexa’T és un projecte artístic de creació fotogràfica realitzat per persones que han sofert exclusió per no tenir una llar, un sostre o un domicili.

A través d’uns tallers de formació sobre expressió fotogràfica i teoria urbana, els participants van projectar una mirada subjectiva sobre la gent i la ciutat que habiten: Barcelona, un escenari que coneixen de primera mà i que poden revelar de manera inèdita a ulls d’altres ciutadans. L’espai públic és el continent i el contingut d’aquesta mostra, i les persones que l’habiten, els seus protagonistes i creadors.

SOSTRE es refereix al món físic, a l’arquitectura que ens protegeix del fred, de la pluja, del vent, del soroll, del furt o de l’exposició a la mirada aliena. LLAR ens remet al món afectiu, al caliu que ens arrela als avantpassats o que voldríem deixar als que vindran, a l’emancipació, l’estabilitat i la possibilitat de construir projectes de vida. DOMICILI té a veure amb la relació que tenim amb l’Estat, a la possibilitat de ser censats, informats, censurats, multats o assistits. No tenir un domicili suposa estar fora de tota aquesta gama de possibilitats, amb tots els avantatges i desavantatges que suposa formar part d’un sistema.

La quantitat de persones sense llar ha augmentat de manera exponencial en els últims deu anys, lluny d’assolir els objectius de l’agenda 2030 signada per la major a part de països occidentasl, milers de persones viuen als carrers de les ciutats en situació d’extrema precarietat, invisibilitat i indiferència.

Reflexa’T és un projecte de laudioviosual prod. que proposa un apropament a aquesta situació des de la mirada dels qui la pateixen.

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Tasca

Direcció, gestió i producció executiva

Foto del perfil

Patricia Sánchez MoraReflexat
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL