Palmira Jaquetti, un cant a la vida (documental)

Sinopsi

Palmira Jaquetti, un cant a la vida mostra la recerca que va fer la folklorista catalana durant les missions de recerca de l’Obra del Cançoner Popular. La música popular porta implícita la història d’un poble i això ella ho sabia molt bé.
El documental transita una part del recorregut que va fer la Palmira Jaquetti a partir de les experiències explicades en el seu diari i les missions de l’Obra del Cançoner Popular, un tresor ocult durant més de 80 anys que reflecteix l’entusiasme que sentia pels seus viatges en a la recerca de cançons popular per tot el territori català. El viatge ens ha permès trobar-nos amb diversos testimonis que la van conèixer personalment o que han estudiat la seva obra i el seu llegat amb posterioritat, també cantaires actuals. Donem a conèixer la seva figura i remarquem l’esforç, la voluntat de superació davant les dificultats, la passió per a escriure, l’amor per la cançó popular, l’espiritualitat i la connexió amb la natura de la intel·lectual. Tot des del rerefons de la condició de dona lluitadora, però subjecta a les limitacions i prejudicis del seu temps.

Amb el suport de TV3, Mousiké, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i la Abadia de Montserrat.

Estrenat al festival de cultures del Pirineu, Dansàneu 2022, a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i a la Filmoteca de Catalunya. Emès a El documental del Canal 33 de TV3.

Trailer / Teaser
Indústria
Cinema
Tipologia I
Llargmetratge
Tipologia II
Documental


Fitxa tècnica

Direcció
Guió
Producció
Equip tècnic i artístic

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Rol/s al projecte
Directora | Guió | Cap de producció
Tasca

Direcció, producció i edició del documental Palmira Jaquetti, un cant a la vida (2022)

Foto del perfil

Susanna Barranco

Rol/s al projecte
Directora | Guió | Cap de producció


Palmira Jaquetti, un cant a la vida (documental)
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL