L'HOME DEL PÈNDOL

Sinopsi

Sense aigua no hi ha vida. Prenem consciència d’aquesta realitat quan ens hi topem cara a cara, al poble, a casa, a la segona residència. Llavors toca foradar la terra i fer-hi un pou, però abans de tot s’ha de trobar la veta d’aigua que l’ha d’alimentar. És aleshores quan apareix la figura del saurí: el bruixot de l’aigua, l’home que coneix el subsòl millor que ningú, personatge que es mou entre la màgia i la raó. L’home del pèndol, sabedor d’uns coneixements ancestrals i, segur del seu èxit, serà qui marcarà el lloc on s’amaga l’aigua.
El nostre home del pèndol és Pere M. Sanromà, saurí de Vespella, un poble del Baix Gaià. A través del seu dia a dia descobrirem quina és l’activitat d’aquests últims bruixots amb els quals convivim. El Pere, és una persona de la terra, pagès orgullós dels garrofers dels què té cura, assessor de diverses empreses de perforació. Les acompanya en tot el procés, des de decidir on s’ha de foradar fins al final, quan el pou és fet i l’aigua en brolla.
El Nil Bartolozzi, és un jove artista que ha anat de Barcelona a Vespella de Gaià, per preparar l’exposició antològica dedicada al seu pare, mort fa cinc anys. Amb ell veurem com dos mons, en principi oposats, el de l’art i el del treball a la terra, tenen moltes més similituds de les que ens principi sembla.

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Tasca

Guió i direcció.

Foto del perfil

Elisenda Trilla FerréL'HOME DEL PÈNDOL
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL