La Gran Il·lusió

Sinopsi

LA GRAN IL·LUSIÓ
Relat Intermitent del Cinema Català (2019)

Direcció: ÀLEX GORINA / ESTEVE RIAMBAU

Realització: MAI BALAGUER

Producció: MONTSE FELIU / MONTSE MOTIS / RAMON MONTESINOS

Guió: NÚRIA BONET / ÀLEX GORINA / ESTEVE RIAMBAU

Muntatge: JORDI GALLOFRÉ

Direcció fotografia: ANNA MOLINS

Disseny gràfic: MATEU MARCET

Ambientació: PABLO BUNUEL

Una coproducció de TV3 i l’ICEC-Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració d’EGEDA i Costa Est Audiovisuals i Comunicació.

 

SINOPSI

“La Gran Il·lusió” és una sèrie que explica per primera vegada la Gran Història i les petites històries del cinema a Catalunya des del principi el 1896 fins la dècada dels anys 50. La intenció és crear un material divulgatiu atractiu i per a tots els públics.

Aquesta sèrie fa referència a una actitud, a una manera de ser, on a pesar dels entrebancs, el cinema català sempre ha seguit endavant gràcies a l’entusiasme i la il·lusió de qui l’ha fet possible. Justament aquesta il·lusió, i els somnis han format part d’aquest cinema i es transmeten als espectadors. El cinema en una època que ha servit de refugi i una evasió en temps difícils.

En aquests set capítols es parla, entre altres temes, sobre com es feien les gravacions dels primers rodatges, s’expliquen les mil i una aventures dels germans Baños, es parla del cinema amateur, del su-rrealisme i de com era el cinema en estat de guerra o durant el franquisme. Aquesta sèrie d’episodis actualitza la informació coneguda, posa en context l’aventura d’un cinema supervivent, destaca els moments més decisius i prioritza les experiències humanes abans que l’opinió dels experts.

A “La Gran Il·lusió” els testimonis de cada una de les èpoques esmentades son els protagonistes. S’entrevista persones que han viscut de primera mà, ja sigui per motius personals o professionals, tot el que es tracta en cadascun dels capítols.

 

POTS VEURE TOTS ELS CAPÍTOLS A LA CARTA

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/la-gran-illusio

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Tasca

Sèrie Documental
1a Temporada – 7 capítols

 

Direcció de Fotografia
Postproducció de Color – Etalonatge

Foto del perfil

Anna MolinsLa Gran Il·lusió
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL