Ha! Ha! Ha! Un taller de cinema per desmuntar tòpics

Sinopsi

Projecte educatiu que introdueix la creació audiovisual a centres públics de primària.   A partir del gènere de la còmedia, els infants troben un espai d’autorepresentació i d’impugnació dels tòpics que circulen a la ficció audiovisual i en els mitjans de comunicació sobre les nenes i els nens.

El projecte neix el 2018, dissenyat conjuntament amb el col·lectiu Tara, una associació dedicada a la pedagogia, difusió i creació de la cultura audiovisual i el pensament social i feminista. L’objectiu és que els nens i les nenes s’aproximin al llenguatge de la ficció i de la no ficció audiovisuals des d’un aprenentatge significatiu, des de la reelaboració dels discursos normalitzats i de les representacions tòpiques de gènere de la infància  i que les seves propostes creatives generin nous relats que superin i subverteixin els convencionals.

El professorat acompanya durant un trimestre els nens i les nenes en aquest procés d’introspecció, de debat i de representació que es transforma en un seguit de curtmetratge còmics amb premisses formals concretes que han de respectar.

El taller finalitza amb la projecció col·lectiva dels curtmetratges realitzats per tots els centres participants en espais de referència del cinema i del sector cultural a Catalunya, com per exemple, en el cas de Barcelona, a la Filmoteca de Catalunya.

El Ha! Ha! Ha! és un projecte amb perspectiva de futur que acumula ja 6 edicions i ha gaudit de la col·laboració d’institucions com l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’Institut Català de la Dona (ICD) i col·laboracions de la distribuïdora de cinema Noucinemart, el BBVA Torelló Mountain Film Festival, el Manlleu Film Festival, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Foto K.

El projecte ha estat seleccionat per participar al programa Impulsa Cultura de la Fundació Catalunya Cultura, resultant-ne un dels 10 finalistes que opten al Premi Impulsa Cultura 2023.

Vídeo de presentació del taller

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Rol/s al projecte
Docència
Foto del perfil

Maria Serralvo

Rol/s al projecte
Docència


Ha! Ha! Ha! Un taller de cinema per desmuntar tòpics
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL