EL DOMINI DELS SENTITS

Sinopsi

El domini dels sentits és una pel·lícula col·lectiva feminista estrenada el 1996. Les realitzadores que hi participen són Judith ColellIsabel GardelaNúria Olivé-BellésTeresa Pelegrí i Maria Ripoll. El film tracta l’erotisme i la sexualitat de les dones des d’una mirada feminista.

El film s’organitza en cinc peces, una realitzada per cada directora i titulada amb el nom de cadascun dels cinc sentits: La vistaL’olfacteEl tacteEl gust i L’oïda. L’erotisme es construeix en cadascuna de les peces precisament a partir dels sentits. La vista s’explica amb una narració sobre la sexualitat voyeurescopofílica. L’olfacte explica la narració de la recerca de l’olor perfecta per a l’excitació. El tacte conta la història, a través del contacte físic, entre una estudiant de dansa i una escultora cega. El gust ens mostra una noia que llepa tot allò que vol conèixer. I l’oïda construeix una peça en què la protagonista descobreix noves sensacions a partir d’aquest sentit.

En un text escrit amb motiu de la projecció de El domini dels sentits a la 21a Mostra de Films de Dones de Barcelona, la realitzadora i crítica cinematogràfica Anna Petrus destaca la condició primerenca del film en la tradició cinematogràfica catalana pel que fa a la representació dels cossos i del desig de la dona. Aquest tret prematur, segons Petrus, fa que el film sigui irregular però alhora mostri “l’entuasiasme per la creació i l’experimentació d’aquella nova fornada de cineastes”.[1]

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Tasca

Direcció d’un episodi

Foto del perfil

Judith ColellEL DOMINI DELS SENTITS
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL