Bàlsam

Sinopsi

“Bàlsam” és una sèrie documental que visibilitza la diversitat cultural a Catalunya a través de la música.

Molta gent d’altres procedències, o catalans que han viatjat arreu del món, han portat a Catalunya instruments, músiques i tradicions úniques i diverses. Aquestes músiques, d’aquí i d’allà, conviuen i es fusionen aportant una gran riquesa al teixit cultural de Catalunya.

El programa explora aquestes músiques vives a peu de carrer i mostra la importància de la música en el nostre dia a dia per curar, resistir, reivindicar o fer comunitat. La música improvisada, la que sorgeix quan es troben uns quants amics al menjador de casa, la que trobem als vestíbuls dels metros, als carrers o a les festes populars de barri. Des del gòspel a l’estil nigerià fins al flamenc. És la música que es fa per necessitat d’expressió, d’identitat o de reconeixe’s. La que surt de les entranyes i ens fa viatjar a d’altres racons del món.

Amb cada capítol coneixem una comunitat musical diferent, a partir de la quotidianitat de dues persones que en formen part. A través de la seva veu coneixem les seves històries i lluites personals, així com la realitat social en què viuen. Tocant temes sensibles, com la identitat, l’exili, els estigmes, els anhels de futur o els obstacles del dia a dia.

La música és un reflex de les persones que la fan i aquest programa ens convida, a través de la música, a conèixer i entendre aquestes comunitats, així com els aspectes més humans de la vida que ens hi uneixen.

Equip del projecte present al Directori & Comunitat


Fes clic a la fotografia de cada usuària per veure el detall del seu rol en el projecte

Tasca

Producción Ejecutiva

Foto del perfil

María Nova López MartínBàlsam
Compartir

Tens suggeriments?

SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER
SEGUEIX-NOS
CONTACTE
info@donesvisuals.cat
Sant Pere més Baix, 7, 3a planta,
08003 Barcelona
ESCRIU-NOS
CREAR PERFIL